Informatica Publica

InformaticaPublica
Informàtica al servei públic

10/06/2004

L'Ajuntament de Sabadell posa en marxa un CityWeblog

L'Ajuntament de Sabadell junt amb Sabadell Universitat es suma a la moda dels Blogs, i posa en marxa CityWeblog.
Aquest weblog és l'extensió a la xarxa del seminari Cityweb: portals de ciutat a internet, que organitza Sabadell Universitat.

Què és un CityWeblog?

Des dels inicis d'Internet els webs de ciutat (citywebs) han estat presents al ciberespai. Impulsats per comunitats urbanes, grups d'amics o aficionats, promotors turístics o d'altres sectors econòmics i més darrerament per les administracions en especial les locals, els webs o portals de ciutat pretenen concentrar en un sol lloc d'Internet la realitat d'una ciutat física, integrant globalitat i localitat.

Els citywebs van proliferar als EUA als anys 90, moltes vegades coincidint amb iniciatives digitals locals com ara les xarxes ciutadanes, i d'altres vegades amb iniciatives empresarials, bàsicament de portals generalistes promotors de comunitats virtuals, tot i que no varen trobar models estables i viables de negoci. Al nostre país han existit sobre tot lligats a iniciatives d'Ajuntaments, ja sigui com a mostraris comercials de les empreses ubicades a la ciutat, per donar suport als serveis turístics dels municipis o com a guia per presentar els serveis i iniciatives del propi Ajuntament. Però també ha sorgit un innumerable conjunt d'iniciatives privades de citywebs bé orientades a encabir mitjans de comunicació en-línia bé per donar context a uns continguts que puguin explotar-se de forma comercial com ara revistes locals en-línia.

En la creació i manteniment d'aquests webs al nostre país casi sempre estan involucrats els Ajuntaments però també moltes vegades d'altres administracions locals i autonòmiques, així com alguns promotors privats o semipúblics. Els responsables d'aquests organismes moltes vegades precisen de serveis d'especialistes en la gestió de portals de caire horitzontal, adreçats indiscriminadament a tota la població d'un territori: empreses proveïdores de tecnologia, serveis o continguts, al voltant de programari gestor de continguts o motors de cerca, així com d'arquitectura, accessibilitat, etc. També hi son involucrats els proveïdors de continguts, ja siguin propis o de les propies administracions: l'actualització i dinamització actualitzada i rellevant de continguts esdevé un dels principals reptes dels citywebs.

En aquest camp de la creació i manteniment de webs de ciutat estan interessant-se cada vegada més les universitats, analitzant la seva realitat tant pel que fa a la presencia en-línia de les administracions com pel que fa com al terreny relacional ciutadà afavoridor de relacions entre persones. Alguna vegada s'han interpretat aquests tipus d'espais virtuals com laboratoris socials i en qualsevol cas com a aparador més o menys objectiu de la realitat ciutadana.Més info a: cityweblog.netVeure notícia anterior Wanadoo podria estar preparant oferir 1Mb d'ADSL    Veure notícia següent A França ADSL 5Mbit/s per 29,99€   
Comentar Notícia Comentaris   Enviar la notícia a algú Enviar notícia   Rebre noticies a la teva bustia d'e-mail Rebre notícies   Print Imprimir  
Home Portada   Titulars Veure titulars   Buscar notícia