Informatica Publica

InformaticaPublica
Informàtica al servei públic

14/07/2004

El Pla d’Acció de Política Lingüística 2004 - 2005 no contempla mesures per a fomentar l'ús de programari en català

El Pla d’Acció de Política Lingüística 2004 - 2005, són un conjunt de mesures que es començaran a aplicar el mes de setembre i que respon al principal objectiu del Govern en política lingüística, que és potenciar l’ús social del català i fer fàcil viure en català.
Aquest Pla d’Acció inclou iniciatives relacionades amb els àmbits de la immigració, les noves tecnologies, el món socioeconòmic i les activitats empresarials.

En informàtica i noves tecnologies, que és el què ens interessa, es faran les accions següents:

7. Aplicació de disseny i promoció de webs d’empresa multilingües.

8. Reforç del doblatge de cinema i DVD. Edició de vídejocs en català.

10. Acords amb operadors de telefonia i fabricants de terminals per garantir l’atenció en català i la disponibilitat de productes i serveis.

11. Eines informàtiques de traducció al català de les cartes de bars i restaurants.

L'única referencia a programari en català, és als vídeojocs (punt 8) i a la traducció de les cartes dels restaurants (punt 11). En cap punt es parla de suport a l'extensió de l'ús de software en català; ni a la traducció, ni a la creació.


Més info a: remsa.gencat.net/display_release.html?id=17024Veure noticia anterior El Departament d'Educació firma un acord amb Microsoft    Veure noticia següent Linux a les escoles primaries de Mèxic   
Comentar Noticia Comentaris   Enviar la noticia a algú Enviar notícia   Rebre noticies a la teva bustia d'e-mail Rebre notícies   Print Imprimir  
Home Portada   Titulars Veure titulars   Buscar noticia