Informatica Publica

InformaticaPublica
Informàtica al servei públic

Dj, 18 nov 2004

Acord a Barcelona per constituir un clúster en programari lliure

Aquest matí, al Centre Cívic del Pati Llimona de Barcelona, s’ha reunit tot el sector involucrat en el món del programari lliure a Catalunya. La trobada estava convocada pel Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEIC), l’Associació Catalana d’Empreses de Programari Lliure (CatPL), i la regidoria de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona.

La reunió ha comptat amb la presència de 60 persones representatives de les empreses que treballen en programari lliure, universitats, centres de recerca, patronals, organitzacions sense ànim de lucre i administracions locals, regionals i la Generalitat, amb la presència d’Oriol Ferran, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

En el marc de la reunió, l’èxit de la qual constata el fort interès existent respecte el programari lliure, s’ha acordat la necessitat de creació d’un organisme que coordini i sumi esforços al voltant de les nombroses iniciatives existents en aquest àmbit. Per Jaume Oliveras, regidor de Ciutat del Coneixement, "l’interès pel programari lliure per part dels sectors implicats ja s’ha demostrat, ara cal que tots dediquem l’esforç que ens correspon per tal d’impulsar aquest organisme". Un organisme que probablement es constituirà com en forma de clúster entre les empreses i administracions implicades, i que estarà obert a totes les parts que hi vulguin participar.

La iniciativa de constituir un organisme de coordinació en software lliure, doncs, ha estat la principal reivindicació de la jornada. Hi han mostrat el seu suport, entre d’altres, les empreses T-Systems, Sun, Novell i Capgemini; universitats com la UOC o la UPC, i institucions com l’Ajuntament de Manresa, el Tecnocampus de Mataró, la Fundació Barcelona Digital, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, Oriol Ferran s’ha sumat a la iniciativa i ha anunciat que també participarà en la creació d’aquest clúster, oferint els seus recursos com la lafarga.org com a eina de debat.

Eduard Elias, Degà del COEIC, ha valorat positivament la jornada d’avui, afirmant que des del col·legi estan "molt satisfets de la resposta obtinguda i de les ganes de treballar i de tirar endavant aquest projecte", expressades per part dels assistents. Ben aviat, doncs, es crearà un grup de treball per tal de donar forma jurídica i constituir l’organisme acordat, que comptarà amb la participació de totes les parts interessades.
Veure notícia anterior L’Ajuntament de Barcelona patrocina el Postgrau en Programari Lliure de la UPC    Veure notícia següent Gates demana al Govern de Zapatero neutralitat en la dotació tecnològica de l'administració electrònica   
Comentar Notícia Comentaris   Enviar la notícia a algú Enviar notícia   Rebre noticies a la teva bustia d'e-mail Rebre notícies   Print Imprimir  
Home Portada   Titulars Veure titulars   Buscar notícia   

Menú de notícies   V