Informatica Publica

InformaticaPublica
Informàtica al servei públic

Dj, 27 gen 2005

S'ha aprovat la prova de vot electrònic per al referèndum sobre la Constitució Europea

La Junta Electoral Central ha aprovat la prova de vot electrònic que realitzarà el Govern de cara al referèndum sobre la Constitució Europea del pròxim dia 20 de febrer. La consulta es realitzarà amb anterioritat a aquesta data i no tindrà validesa legal.

Després de rebre l'informe de la Direcció General de Política Interior en què planteja realitzar la prova de vot electrònic en un municipi de cada província, la Junta Electoral Central considera que el Ministeri de l'Interior garantirà les mesures per a assegurar la confidencialitat del vot i assegurar la participació de les formacions polítiques en l'autoritat de recompte.

En la citada prova, que es celebrarà entre els dies 1 i el 18 de febrer, participaran un total de 52 ajuntaments (un per província), convertint-se en l'experiment més important en matèria de vot electrònic que s'ha celebrat mai a Espanya.

L'objectiu del Ministeri d'Interior és continuar avançant en la modernització del sistema de vot de forma que en un futur pugui ser exercit aquest dret a través de l'ús de les Noves Tecnologies comptant aquesta modalitat amb plena validesa jurídica.
Veure notícia anterior Curs de l'ICT d'Introduccio a la usabilitat a pagines web    Veure notícia següent Cicle de Conferències sobre el Projecte Internet Catalunya   
Comentar Notícia Comentaris   Enviar la notícia a algú Enviar notícia   Rebre noticies a la teva bustia d'e-mail Rebre notícies   Print Imprimir  
Home Portada   Titulars Veure titulars   Buscar notícia   

Menú de notícies   V